Notice: Undefined variable: expire in /home/seamacco/public_html/satis/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/seamacco/public_html/satis/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/seamacco/public_html/satis/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/seamacco/public_html/satis/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/seamacco/public_html/satis/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/seamacco/public_html/satis/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/seamacco/public_html/satis/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/seamacco/public_html/satis/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/seamacco/public_html/satis/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/seamacco/public_html/satis/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /home/seamacco/public_html/satis/system/library/template.php on line 9 Tarifler

Tarifler

 

Malzemeler:

 

• 1/2 su bardağı fesleğen
• 1 küçük diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı çam fıstığı, kavrulmuş
• 2 yemek kaşığı parmesan (rendelenmiş)
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı limon suyu (~ 1/4 limon)
• Tuz ve karabiber
• Karides, soyulmuş ve ayıklanmış

 

Hazırlanışı:

 

• Pürüzsüz hale gelene kadar bir blender yardımı ile fesleğen, sarımsak, çam fıstığı, parmesan, yağ, limon suyu, tuz ve karabiberi çırpın.
• En az 20 dk olmak koşulu ile karidesleri tüm gece boyunca marinede bekletin.
• Karidesler şişe takılır ve her yüz için yaklaşık 2-3 dakika kadar orta-yüksek ateşte pişirilir.

 

 

Malzemeler:

 

3 yemek kaşığı ketçap 
3 yemek kaşığı bal 
3 yemek kaşığı mayonez 
3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
 

 

Hazırlanışı:

 

• Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini koyup çatalla iyice çırpın.
• Biftekleri bu sosun içine bırakıp her tarafına bulanmasını sağlayın.
• Bir gece buzdolabında bekletip yağladığınız ızgara veya barbeküde 20 dakika kadar çevirerek kızartın.

Malzemeler

 

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı (ızgara telini yağlamak için)
4 orta boy lüfer (temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
4 çorba kaşığı un
1/2 çay kaşığı tuz
beyazbiber
2 limonun suyu
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

 

Yapılışı

 

 
Önce ızgarayı yakın. Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın.
Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın.
Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın. Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın.
Limon suyunun 2 çorba kaşığını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin.
Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin.
1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın.
Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin.
Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün.
Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları alt üst ederek, diğer yanlarını da 5 dakika kadar pişirin.
Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın. Kalan limon suyu-zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin.
Izgara lüferleri, zeytinyağı-limon sosuyla birlikte, sıcak olarak servis yapın.

 

Malzemeler

 

1 kilo Kıyma
3 Adet Soğan
½ ekmek içi (veya galeta unu, 4 kaşık)
2 adet Yumurta
½ bağ Maydanoz
2 tatlı kaşığı Kimyon
2 tatlı kaşığı Karabiber
1 avuç Antep fıstığı
2 çorba kaşığı Köfte Baharı
2 parça Dil peyniri

 

Yapılışı

 

Kıymayı çukur bir kaba koyun ve yumurtaları, elde doğradığınız soğanları ve baharatları içine ekleyip karıştırın.

En son maydanozu ve biraz büyük parçalar halinde dövdüğünüz antep fıstığını ekleyin. Sonra da yavaş yavaş ekmek içini (veya galeta ununu) katın.

Etin ve soğanın su oranına göre köftenizin kıvamı da değişiklik gösterebilir, ama elinizle top yaptığınızda yapışmayacak ya da kuru kalıp parçalanmayacak bir kıvamı tutturmanız gerek.

Kıvamı tutturunca, kıymanızı elinizde açın ve tam ortasına, kenarları 2 cm. yüksekliği de 1 cm. olan parçalar halinde kestiğiniz dil peynirlerini koyun; sonra katlayıp normal köfte görünümüne kavuşturun.

Izgarada pişirmeye başlayabilirsiniz.

Kızarır kızarmaz hemen yemelisiniz ki içindeki dil peynirinin tadına tam anlamıyla varabilin.

 

Malzemeler

 

200 gram Akdeniz yeşilliği
200 gram fileto tavuk göğsü
80 gram közlenmiş biber
250 gram hellim peyniri
60 gran sarı biber
60 gram kırmızı biber

 

Yapılışı

 

Akdeniz yeşilliği, közlenmiş biberler, dikdörtgen kestiğiniz ve ızgarada kızarttığınız sebzeleri karıştırarak soslayın.
Tavuk göğüslerinin mangalda pişirin.
En son mangalda kızarttığınız hellim peynirlerini ilave edin ve servis aşamasına geçin.

 

Malzemeler

      

12 Ad    kuzu pirzolası
2 Ad       diş dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kıyılmış taze biberiye
Tuz
Taze çekilmiş karabiber

 

Yapılışı

 

Sarımsağı zeytinyağı ve biberiye ile karıştırın
Sonra tuz ve karabiber ekleyin.
Pirzolanın fazla yağını alın ve pirzolaları baharat karışımına batırın.
Pirzolaların her iki tarafını da orta ateşte ızgarada 4-6 dakika pişirin.
Izgaradan alın ve 5-10 dakika boyunca alüminyum folyonun içinde tutun.
Servise hazırlayın.

 

 

Malzemeler

 

6 dilim taze ananas
3 çay kaşığı rende hindistan cevizi
3 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
1 çimdik muskat
Vanilyalı dondurma
 
 
Yapılışı
 
Bir kasede bal, limon suyu, tarçın, muskatı karıştırıp birkaç damla suyla karıştırıp ananasların üzerine sürün.
Ananasların her iki tarafı kızarıncaya dek 2-3 dakika kadar pişirin.
Hindistan cevizini bir tavada kavrulun.
Dondurmadan bir top alının ve anasın ortasına yerleştirin üzerine kavrulmuş hindistan cevizi, tarçın ve tavada oluşan sosu gezdirin.
Ananasları sıcak olarak servis edin.

 

Malzemeler
 
Kırmızı etiketli somon 900g
2 yemek kaşığı susam 
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu 
2 yemek kaşığı yeşil anason tohumu
2 yumurta sarısı
Zeytinyağı
Tuz ve karabiber
 
Yapılışı
 
Balıkçınızdan kemikleri ayıklanmış ve derisiz fileto somon satın alın.
Normal büyüklükte parçalar halinde kesilir.
Bir tabak içinde susam, haşhaş tohumu, yeşil anason, tuz ve karabiberi karıştırın.
Hamuru hazırlayaım; yumurta sarılarını 2 yemek kaşığı zeyrinyağı, 1 yemek kaşığı su ve baharatlar ile karıştırın.
Bu karışım ile somonların bir tarafını fırçalayın.
Sadece baharat ile kaplanmış kısmı, kalbur üzerinde veya ızgarada pişirin.
Ve son olarak bir dilim limon yada portakal ile servis edebilirsiniz.

 

Malzemeler;
 

4 hamburger için:
4 x 150 gr et
4 hamburger ekmeği 
4 dilim Cheddar peyniri
Kızarmış ya da taze soğan
6 domates dilimleri
6 marul yaprağı
4 rus turşusu
 
Sosu için:
1 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı hardal 
1/2 çorba kaşığı sirke
35 cl bitkisel yağ 
1 çorba kaşığı tuz ve karabiber 
 

Yapılışı;

Hamburger;
Marulları yıkayın ve doğrayın, ardından domatesin tohumlarını çıkarın ve dilimleyin.
Dilimler halinde veya jülyen şeklinde turşuları kesin.
Ekmekleri zgara üstünde koyarak iç taraflarını kızartın.
Etlere biraz tuz serpin ve 2 dk bir tarafını pişirin. Eti çevirin ve üstünde Cheddar peyniri dilimler yerleştirin. 2 dk daha pişirin.
Ekmeğin alt dilimine sosunuzdan koyun. Bunun üzerine et, soğan, domates, turşu ve marul koyun. Sonra daha fazla sosu ekleyin ve ekmeğin üst diliminide koyun.

Sos;
Bir salata kasesine, bir yumurta sarısı, hardal ve bir tutam tuz koyun. Tüm yağı dökün ve çırpın.
Son olarak, mayonezi "katılaştırmak" için şiddetle cirpin ve sirke ekleyin.

 

Mazlemeler;

 

1 kg Kesilmemiş sığır biftek 
1 yemek kaşığı zencefil  
1 çorba kaşığı taze kişniş 
3 yemek kaşığı soya sosu 
Karabiber ve sofra tuzu
 
 
Hazırlanışı;
 
Bifteği 180g-200g dilimler halinde kesin.
Kıyılmış zencefil, doğranmış kişniş ve soya sosu ile marineyi hazırlayın.
Bir tabak içine etleri koyun ve üzerine marineyi gezdirip, 2 saat süre ile buzdolabında bekletin.
Soya sosu tuzlu olduğu için çok fazla tuz kullanmamaya dikkat edin.
Izgarada pişirin ve son olarak bir miktar öğütülmüş karabiber ekleyin.